Raken met Smaken

Projecten // Innovatie (voor 2021)

Raken met Smaken

Op zondag 29 september vond de aftrap van Raken met Smaken plaats in het prachtige Ouhrlokaal op het DRU Industriepark in Ulft. Onder leiding van fooddesigner Katja Gruijters werd het concept Farm Food Family gelanceerd. Ruim 150 gasten bezochten het evenement. Een heel divers publiek: van boeren tot wethouders, van producenten tot families, jong en oud, lokaal en internationaal. 

Negen bijzondere installaties symboliseerden de negen Achterhoekse Farm Food Families. Gasten proefden heerlijke hapjes, maar gingen ook zelf aan de slag: ze visten naar appels, maalden mosterd en graan, ze kraakten hazelnoten en sloegen natuurlijk het preihappen niet over. 

 

aaltenwinterswijkoostgelreoudeijsselstreekmontferlanddoetinchembronckhorstdoesburgberkelland
Deel met vrienden op:

Meer...

NIEUWSBERICHTEN/MEDIA

Projectinformatie

Er zijn weinig regio’s in Nederland waar de voedselbranche zo divers floreert als in de Achterhoek. Van wijnboeren tot pluktuinen, van ambachtelijke imkerijen tot een Food Truck Festival, er is ongelooflijk veel lekkers, moois en vooruitstrevends te vinden. KUNSTwerkt gaf Katja Gruijters, food designer van het eerste uur, de opdracht op onderzoek uit te gaan naar de producten die de regio voortbrengt en de expertise die daarachter schuilgaat. Waar zitten mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid en vernieuwing? En waar liggen de kansen om ondernemers, bedrijven en consumenten via die voedselbranche met elkaar te verbinden?

Op basis van het onderzoek vond er in iedere gemeente in de periode 2018-2020 tenminste één food-interventie plaats, waarbij zoveel mogelijk verschillende partners werden betrokken. Experimenten die een beweging op gang hielpen op het gebied van bewustwording en innovatie.

Kortom: de Achterhoek voorop in een veelzijdige, smaakvolle en kundige voedselbranche.  

'Raken met Smaken' werd mede mogelijk gemaakt door:
Achterhoek Food, Leader Achterhoek, Rabobank Cooperatiefonds, Cultuur Oost en Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling.