In de spotlights

Deel met vrienden op:

Uitgelicht

Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt diverse grote en kleine projecten mogelijk, of initieert ze. Op deze pagina vind je projecten die vanuit mooie Achterhoekse samenwerkingen tot stand zijn gekomen. Veel van deze projecten hebben een eigen website waar je terechtkomt als je op de button klikt.

Prachtig toch! Door samenwerken en verbinden komen de mooiste projecten tot stand. Om trots van te worden.

UITagenda Achterhoek

UITagenda Achterhoek

In de Achterhoek barst het van de culturele evenementen! Met UITagenda Achterhoek worden afzonderlijke,  cultuur-toeristische evenementen met elkaar samengebracht en gepromoot.

Mijn Achtergrond

Mijn Achtergrond

Migratie is een constante factor in de geschiedenis van de Achterhoek. De beweging van personen door de eeuwen heen heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van tradities, gebruiken en ambachten.

Dag van de Achterhoekse Popmuziek

Dag van de Achterhoekse Popmuziek

De Dag van de Achterhoekse Popmuziek brengt Achterhoekse locaties en artiesten samen. Vele bands, DJ's, rappers, singer-songwriters op net zoveel locaties door de hele Achterhoek!

Silo Art Tour Achterhoek

Silo Art Tour Achterhoek

Unieke verhalen uit de Achterhoek komen tot leven met de Silo Art Tour! Op verschillende locaties in de regio zijn agrarische gebouwen getransformeerd tot kunstwerken, ieder met een eigen verhaal.

Wiesneus

Wiesneus

Met Wiesneus maken kinderen spöllenderwies kennis met de Achterhookse streektaal. Ter verrijking van taalgebruik en versterking van de regionale identiteit. 

Oosterlicht verbindt

Oosterlicht verbindt

De donkere winterperiode voelt ineens een stuk lichter tijdens Oosterlicht Verbindt. In de kerstperiode worden de Achterhoekse gemeenten letterlijk en figuurlijk met elkaar verbonden door lichtstralen.