Op deze pagina vind je een overzicht van cultuur- en erfgoedorganisaties in de Achterhoek. Zoek je een theatergezelschap om bij te spelen, de tijdelijke harmonie van een andere cultuur gerelateerde organisatie? Met de zoekfilters kun je zoeken op: gemeente, soort organisatie en/of discipline(s).

Wil je hier ook bij staan ​​met jouw cultuur- of erfgoedorganisatie? Meld je dan hier aan.

Boogie Woogie

Boogie Woogie

Winterswijk

Boogie Woogie is hét centrum voor cultuureducatie in de regio Oost-Achterhoek, met name in Aalten, Oost-Gelre en Winterswijk. Alles op het gebied van muziek, dans en beeldende kunst.

DRU Poppodium

DRU Poppodium

Ulft

DRU Poppodium is het poppodium van de Achterhoek. Het podium heeft een regionale functie zowel voor popmuziek als dancefeesten. Het jaarprogramma omvat een scala aan nationale en internationale artiesten en biedt daarmee jaarrond een programma met ‘voor ieder wat wils’.

Fabulous Fifteen Live

Fabulous Fifteen Live

Beltrum

Heb je ooit een strakke band met zoveel energieke zangeressen en heel veel plezier op één podium gezien? Maak kennis met dé unieke samenstelling van Fabulous Fifteen. Wat mag je verwachten? Een toffe show waarin een breed arrangement aan muziekstijlen voorbijkomt, met meerstemmige zanglijnen, gillende gitaren en dansbare beats. ABBA, QUEEN, Beyonce, Daft Punk, Nirvana en Normaal zijn zomaar een greep namen uit het brede repertoire. Fabulous Fif-teen maakt ieder feest compleet!

Huntenpop

Huntenpop

DRU Industriepark Ulft

Huntenpop is een jaarlijks terugkerend tweedaags muziekfestival op het DRU Park in Ulft. Of je nu houdt van snoeiharde rock, fijne popliedjes of feestmuziek: op Huntenpop vind je het, verspreid over vijf podia. Tussendoor een rustmomentje nodig? Geniet dan op het bierenplein van een heerlijk speciaalbiertje of trek je heel even terug op de gezellige festivalcamping.

Museum Smedekinck

Museum Smedekinck

Zelhem

In Museum Smedekinck krijgt u inzicht in de ontstaansgeschiedenis en leefwijze van de Zelhemmers door de eeuwen heen. De prachtig gerestaureerde boerderij en haar schuren bieden sinds 2007 plaats aan een permanente collectie, voortdurend wisselende exposities en themadagen.

Project1Art

Project1Art

Hummelo

Project1Art is het atelier en de cursusruimte van Fieke Jolink. Deze gerenoveerde ruimte aan de van Heeckerenweg 1a in Hummelo heeft al een lange geschiedenis en mede hierdoor ademt het pand een prettige werksfeer uit. In het atelier werkt Fieke aan tekeningen, schilderijen en keramiek, of aan een creatief idee verwerkt in een combinatie van materialen of werkvormen. Het creatieve proces is de motor van Project1Art. Door cursisten van verschillende leeftijden wordt enthousiast gewerkt aan kunstzinnige werkstukken van tekenen, schilderen en keramiek.

Wil je hier ook bij staan met jouw cultuur- of erfgoedorganisatie? Meld je dan hier aan.