Amphion en Boogie Woogie gaan Samen Kiek’n in de Achterhoek

Nieuws

Amphion en Boogie Woogie gaan Samen Kiek’n in de Achterhoek

Afgelopen september startte Amphion Cultuurbedrijf vanuit het programma Lang Leve Kunst & Naoberschap met de online fotoclub Samen Kiek’n. Inmiddels doen er ruim 100 mensen mee en dat worden er, als het aan ons ligt, nog veel meer! Vanaf 2023 start de online fotoclub ook bij Cultuurcentrum Boogie Woogie uit Winterswijk. Kijk eens met andere ogen naar de wereld om je heen, daar gaat het om. Wat zie jij? Je kan individueel meedoen en er zijn inmiddels ook groepjes die samen op pad gaan om te fotograferen.

Hoe werkt Samen Kiek’n?
Als je bent aangemeld ontvang je maandelijks een verrassende fotografieopdracht met inspirerende tips van fotograaf Rob Chevallier in je mailbox. Je kan fotograferen met je mobiel of camera, in je eigen huis of buurt, met elkaar of alleen. Iedere derde maandag van de maand komt er weer een nieuwe opdracht. Je mooiste foto mag je opsturen, deze verzamelen we in digitale fotoboeken zodat je ook andermans werk kan zien. Twee keer per jaar organiseren we een workshop waar je elkaar live kan ontmoeten, daar krijg je apart bericht van. Fotograaf Rob Chevallier vormt samen met Gerard, Evert en Anita het creatieve brein achter Samen Kiek’n. 

Ook meedoen?  
Woon je in de gemeente Doetinchem, Bronckhorst, Montferland of Oude Ijselstreek? Mail je gegevens o.v.v. Samen Kiek’n naar [email protected]
Woon je in de gemeente Winterswijk, Oost-Gelre of Aalten? Mail je gegevens o.v.v. Samen Kiek’n naar [email protected]

Ontstaan
Vanuit het programma Lang Leve Kunst & Naoberschap heeft Evert uit Hummelo tijdens Corona met zijn maat Abdul het fotograferen ontdekt. Samen erop uit met de camera in de hand. Dat was zo leuk dat Evert en Abdul, samen met Lang Leve Kunst en fotograaf Rob een klein projectje Samen Kiek’n hebben bedacht; Ramen Kiek’n. Evert bazuinde lokaal wat rond en plaatste een facebookbericht en binnen no-time waren er twee groepen belangstellenden. Vanuit de lokale kroeg gingen de groepen Hummelo in op zoek naar bijzondere ramen. Het projectje werd een project; er kwam een mooie expositie. Met groot enthousiasme bedacht vervolgens een van de deelnemers bij haar thuis op de Slangenburg een tweede fotoproject Samen Kiek’n; Bomen Kiek’n. Ook daar was de belangstelling enorm en de resultaten prachtig. Daar moeten veel meer mensen van kunnen genieten! Zo ontstond het idee van een online fotoclub. 
Drie keer per jaar komen Evert, Gerard, Rob en Anita bij elkaar in de kroeg FF naar Steef te Hummelo, waar het allemaal begon, om te brainstormen over de nieuwe opdrachten. Binnen het digitale fotoalbum ontstaan soms zomaar nieuwe contacten. “Oh dat is bij mij in de buurt, zullen we de volgende opdracht samen doen?” 

#fotografie#meedoen#fotoclub#langlevekunst#cultuur

aaltenwinterswijkoostgelreoudeijsselstreekmontferlanddoetinchembronckhorstberkelland
Deel met vrienden op: