Plat Gespöld

Dialect en muziek

Plat Gespöld

Streektaalmuziekfestival Plat Gespöld

Zondag 21 november in de theaterzaal van de Dru in Ulft.

Aanvang 14.00 uur tot ca. 17.00 uur. 

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de DRU Industriepark in Ulft. 

Middag met optredens van artiesten uit de regio met muziek in de streektaal. Daarbij wordt vooral jong talent betrokken om ook de jeugd te stimuleren muziek in de streektaal te maken. Daarnaast wordt de 'Gelderse Kleiroze' uitgereikt voor het 'haevigste' liedje van het afgelopen jaar.  Uit de genomineerden wordt de winnaar gekozen.

Optredende artiesten zijn onder andere Joop Boxtart en John te Dorsthorst, The Nightingirls, Rowan Langenhof, Kevin Raayman, Tim, Christof en Wally en Mizstic. 

Drie streektaalliedjes in de race voor muziekprijs tijdens Plat Gespöld De vakjury voor de Gelderse Kleiroze heeft de oogst van uitgebrachte streektaalliedjes tussen september 2020 en juli 2021 beoordeeld. De negenkoppige jury, die bestaat uit radiomensen en streektaalkenners, selecteerde drie bijzondere streektaalnummers, die opgaan voor het scholderklöpke 2021. De drie genomineerde liedjes zijn De Vri-jheid van Joop Boxstart, Eppeln van Mizstic en Blief Gezond van Tim, Christof en Wally. Tijdens muziekfestival Plat Gespöld op 21 november wordt de Gelderse Kleiroze uitgereikt aan het nummer dat de meeste stemmen krijgt.

aaltenwinterswijkoostgelreoudeijsselstreekmontferlanddoetinchembronckhorstberkelland

Locatie

DRU Cultuurfabriek
Deel met vrienden op: