Talentmakelaars pop en urban/hiphop

Projecten // Educatie

Talentmakelaars pop en urban/hiphop

De Talentmakelaars Pop en Urban/hiphop Achterhoek hebben één simpel doel: muzikaal talent in de Achterhoek écht verder helpen.

Kennis, kansen en speelmogelijkheden kunnen voor acts zijn de sleutel naar een volgende fase. Als het netwerk of de kennis ontbreekt, komt jong talent niet verder. Vandaar dat we het bestaande netwerk in kaart gaan brengen, met elkaar verbinden en zorgen voor meer kennisdeling.

Voor de talentmakelaars hun intrede dedez ontbrak het  het in de Achterhoekse popsector aan een herkenbaar platform waar kennis en netwerk worden ontsloten. Inmiddels is Poppunt Achterhoek een feit ! Middels dit platform gaan we derhalve het netwerk zichtbaar maken waar alle relevante spelers in de Achterhoek onderdeel van uitmaken. Denk aan podia, speelplekken, boekers en muzikanten maar ook zeker aan journalisten, studio-eigenaren, platenlabels, vormgevers en dergelijke. Alles gericht op muzikaal talent. 

aaltenwinterswijkoostgelreoudeijsselstreekmontferlanddoetinchembronckhorstdoesburgberkelland
Deel met vrienden op:

Meer...

NIEUWSBERICHTEN/MEDIA

Projectinformatie

De regio Achterhoek is een grote regio, wijd verspreid en met een groot informeel cultureel netwerk. Dit netwerk is niet altijd even goed zichtbaar, maar enorm belangrijk voor een toekomstbestendige infrastructuur. Een van de opgaven van het pact is het verbinden van dit netwerk aan de culturele infrastructuur zoals deze al bestaat. Met andere woorden, het verborgen talent achter de voordeur in de spotlight zetten. We versterken hiermee de infrastructuur op innovatieve wijze door buiten de bestaande structuren de vernieuwing te zoeken. De Cultuurcoalitie speelt hierin een belangrijke rol als verbinder en als basis voor de verbreding. De infrastructuur kan dan alleen maar groeien en steviger worden.

Op gebied van popmuziek en hiphop versterken we de infrastructuur naast de Dag van de Achterhoekse Popmuziek en de Music Meeting met de komst van talentmakelaars popmuziek en urban/hiphop.  Het doel van talentmakelaars is om muzikaal talent in de Achterhoek echt verder te helpen. De talentmakelaar helpt aan de ene kant muzikanten aan toffe kansen (zoals speelplekken, workshops, netwerk, faciliteiten, fondsen, etc.) en brengt aan de andere kant partijen die op zoek zijn juist in contact met interessante artiesten.