Silo Art Tour

Projecten // TOP // regio overstijgend - topsegment//Innovatie (voor 2021)

Silo Art Tour

Unieke verhalen uit de Achterhoek komen tot leven met de Silo Art Tour! Op verschillende locaties in de regio zijn schuren, silo’s en andere agrarische gebouwen getransformeerd tot kunstwerken. Ga mee op reis door de Achterhoek en laat je verrassen door kunst en de veelzijdigheid van deze streek!

De Silo Art Tour Achterhoek wordt mede mogelijk gemaakt door LEADER Achterhoek, Cultuur Oost, Achterhoek Toerisme, Stichting Pak An, het Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Provincie Gelderland.

aaltenwinterswijkoostgelreoudeijsselstreekmontferlanddoetinchembronckhorstdoesburgberkelland
Deel met vrienden op:

Meer...

NIEUWSBERICHTEN/MEDIA

Projectinformatie

Tijdens een reis door Australië maakte de Achterhoekse Suzanne Reusink, mede-eigenaar van boerderij ’t Westendorp in Aalten, kennis met de Silo Art Trail. Een verzameling beschilderde silo’s en watertorens op verschillende locaties in Australië. De beschilderde silo’s waren niet alleen schitterend om te zien, ze bleken ook een functie te hebben: ze vertellen hét verhaal van de regio. Dit bracht Suzanne op een idee: “Dit kunnen wij in de Achterhoek ook!” 

Aangemoedigd door Stichting Pak An, werkten Achterhoek Toerisme en Cultuur Oost haar initiatief uit tot een plan om in de hele Achterhoek agrarische gebouwen te transformeren tot kunstwerken. Met succes! De eerste kunstwerken staan op het erf van de initiatiefneemster. 

Met de Silo Art Tour willen we impact maken en laten zien dat de Achterhoek innovatief, ondernemend en creatief is! De zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van de Achterhoek vergroten en identiteit en trots van deze streek versterken. We delen de verhalen van onze streek door grote objecten in het landschap, die een link hebben met de agrarische sector, tot leven te wekken. Gebouwen die doorgaans als ‘lelijk’ worden beschouwd worden getransformeerd tot ware kunstwerken! Het boerenbedrijf van toen en nu is hierin het verbindende thema. Onderwerpen die terugkomen in de kunstwerken zijn natuur en landschap, agro en food, naoberschap, ambacht en traditie en de intenties van een duurzame en circulaire Achterhoek. 

De Silo Art Tour Achterhoek wordt mede mogelijk gemaakt door LEADER Achterhoek, Cultuur Oost, Achterhoek Toerisme, Stichting Pak An, het Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Provincie Gelderland.