Oosterlicht Verbindt

Projecten // TOP // regio overstijgend - topsegment

Oosterlicht Verbindt

Oosterlicht is een initiatief van Hans van den Hurk waarbij in de donkere winterperiode lichtstralen worden geplaatst in de regio die met elkaar worden verbonden in de lucht: het verbindende licht.

Het Oosterlicht gaat in 2022 echter op de waakvlam. In Terborg, de plek van de oorsprong, zal het Oosterlicht wel schijnen. De andere lampen blijven een jaar uit. Het Oosterlicht event bij kasteel Wisch en de Kidsrun op het DRU Industriepark worden ook een jaar verplaatst. 

In 2021 staan ​​​​in elke gemeente vanaf 19 december telkens één lichtbundel. In totaal waren er in 2021 maar liefst 23 lichtbundels, waarvan 1 zelfs over de grens in Duitsland. Inwoners en bezoekers kunnen zich in de hele Achterhoek laten verwonderen door deze prachtige schijnsels die het Achterhoeks hemelgewelf doorkruisen en de gemeenten figuurlijk met elkaar verbinden.

aaltenwinterswijkoostgelreoudeijsselstreekmontferlanddoetinchembronckhorstdoesburgberkelland
Deel met vrienden op:

Meer...

NIEUWSBERICHTEN/MEDIA

Projectinformatie

De editie van 2021 is de 6de editie van het Oosterlicht. Waar de magische lichtstralen alleen in de gemeenten Oude IJsselstreek en Doetinchem te zien waren, werd in 2020 het project met behulp van het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek uitgebreid naar 9 Achterhoekse gemeenten. (Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk).

Hierdoor werden de Achterhoekse gemeenten door lampen op 23 verschillende plaatsen met elkaar verbonden en konden inwoners en bezoekers in de hele Achterhoek zich verwonderen door deze prachtige schijnsels die het Achterhoeks hemelgeweld doorkruisen. In een tijd waarin lichamelijke verbindingen en ontmoetingen beperkt worden, slaat het cultuur- en erfgoedpact een lichtbrug op tussen de inwoners van de Achterhoek. In de afgelopen jaren konden meer locaties aanhaken bij het project en kan het Oosterlicht zich als een lichtbaken blijven uitbreiden over de regio. De projectuitvoering is voor rekening van cultuurcoalitiepartner DRU Industriepark.