Draadjeswerk

Projecten // Participatie

Draadjeswerk

Maja, Marianne, Ria en Nel zijn dol op draadjes en weefsels en genieten er enorm van daar met naald en draad iets moois mee te maken. Hoogste tijd om dat plezier te gaan delen met anderen! Voor ons nieuwe project Draadjeswerk bedenken deze vier dames uitdagende, kunstzinnige opdrachten. Materiaal aanschaffen is nauwelijks nodig. Ook wij gaan zo veel mogelijk voor hergebruik. 

 

Doe je ook mee? 

Zo’n zes keer per jaar krijg je van ons een mailtje met  een uitdagende opdracht. We geven per opdracht een voorzetje voor materiaal en onderwerp, maar verder ben je geheel vrij in vormgeving en uitvoering.              Los gaan mag, met naald en draad èn geweven stofjes: stukjes jersey van een versleten hemdje, zijden-stropdas-met-vlek, ouwe sok, lapjes vilt, randje vitrage…..! 

Bij de meeste opdrachten kun je, in plaats van draad en naald, ook werken met lijm. De opdrachten zijn thuis te maken, in je uppie of samen met iemand. 

Iedereen kan meedoen, doorgewinterde handwerkers én beginners die wel van een uitdaging houden. Als je een opdracht klaar hebt, stuur je er ons een foto van. Wij plaatsen die in een digitale fotogalerij. Leuk om ook andermans werk te zien!

Twee keer per jaar komen we bij elkaar, voor de gezelligheid en om van al die mooie Draadwerkjes te genieten.

Meedoen? Leuk! Meld je aan door een mailtje te sturen met je naam, woonplaats en leeftijd naar [email protected] o.v.v. Draadjeswerk.

aaltenwinterswijkoostgelreoudeijsselstreekmontferlanddoetinchembronckhorstberkelland
Deel met vrienden op:

Meer...

Projectinformatie

Handwerken is weer hip! Oude technieken in een nieuw jasje met Draadjeswerk

Vier vrijwilligers van Lang Leve Kunst en Naoberschap van Amphion Cultuurbedrijf bedenken opdrachten waarbij je naald, draad en stof nodig hebt. Zes keer per jaar ontvangen deelnemers een opdracht in de mailbox en kunnen ze daarmee aan de slag. Starters kunnen een eenvoudige benadering zoeken, als je meer uitdaging wilt, is er mogelijkheid tot een eigenwijze interpretatie van de opdracht. Materiaal vind je bij de kringloop, in de naaidoos of op zolder. Meedoen kan verder kosteloos.

 

 

Coalitiepartner(s)

Amphion Cultuurbedrijf