Dag van de Achterhoekse Popmuziek

Projecten // Educatie

Dag van de Achterhoekse Popmuziek

De Dag van de Achterhoekse Popmuziek (DAP)​ brengt podia en artiesten met elkaar in contact en presenteert dit onder één paraplu. Vele bands, DJ's, rappers, singer-songwriters op net zoveel locaties door de hele Achterhoek. Inschrijven van artiesten en locaties kan via de website. Na aanmeldeing maken locaties en artiesten een match met elkaar en geven dat door aan de organisatie. Op de website Dag van de Achterhoekse Popmuziek ontstaat zo een blokkenschema met alle optredens. 

aaltenwinterswijkoostgelreoudeijsselstreekmontferlanddoetinchembronckhorstdoesburgberkelland
Deel met vrienden op:

Meer...

Projectinformatie

De Dag van de Achterhoekse Popmuziek brengt Achterhoekse locaties en artiesten samen en presenteert dit onder één paraplu. Wat begon als een spetterende avond op één locatie is inmiddels uitgegroeid tot een evenement verspreid over meer dan dertig locaties met honderden deelnemers.

Als organisatie willen wij zoveel mogelijk aandacht op de DAP vestigen. Op deze dag krijgen Achterhoekse muzikanten de gelegenheid om zich live te laten horen aan een groot publiek op bijzondere locaties die zichzelf op deze manier ook als podium te presenteren. 

Via posters, flyers, social-media en pers zal regionale en landelijke aandacht worden getrokken. Op deze wijze creëert de Dag van de Achterhoekse Popmuziek een groot draagvlak dat elk jaar groeit, zoals de stijgende aanmeldingen van artiesten en locaties én bezoekersaantallen laten zien.


Dag van de Achterhoekse Popmuziek 2020

In 2020 was alles anders als anders. De coronapandemie gooide flink roet in het eten. Ondanks de beperkingen zijn we er toch in geslaagd een hele mooi editie meer te ztten. Op 7 locaties die onder normale omstandigheden mee hadden zullen doen zijn coronaproof live sessies op genomen. Verder werden muziknaten opgeroepen video's van hun muziek in te sturen. Op 12 dec vanaf 10:00 vond ieder uur een 20 min durend optreden plaats voor telkens 30 man in het poppodium van de DRU aangevuld met de 20 min durende sessies die eerder opgenomen zijn. In de resterende tijd zijn de ingezonden video's uitgezonden. De live stream is op 12 dec 2600x bekeken, een bijzonder hoor aantal. Alle muzikanten hebben dankbaar gebruik gemaakt van de professionele opnames die ze aan de dag overhielden. Er was ruime aandacht op radio en tv en kranten. 

Dag van de Achterhoekse Popmuziek 2021

Het jaar 2021 was er toch weer een van denken in mogelijkheden. Na een half jaar van voor bereidingen stond er een mooi programma klaar voor 13 november. Of 12 november opnieuw een persconferentie waarmee het avondprogramma op losse schroeven kwam te staan. De organisatie is onmiddelijk aan de gang gegaan om het programma om te gooien en te schuiven daar waar kon. Zo ontstond gelukkig een fraai dagprogramma wat startte met een ontbijtconcert en een hele dag duurde tot de afsluiter met een biertje en door de eigenaar gebakken pannenkoeken met live muziek onder de kapschuur in de weilanden van Sinderen. Een DAP voor in de boeken!

Coalitiepartner(s)

DRU Industriepark

In samenwerking met

Achterhoeks Nieuws